onsdag 3. april 2013

Petit choux

Petit Choux

ca 18 stk.  ovn: 225 C i 25-30 minutter.

2,5 dl mel
5 dl vann
1/4 ts salt
65 g smør
4 egg

1.) sikt mel i en bolle.

2.) ha alt vann i en kasserolle, sammen med salt og smør.

3.)la alt koke opp.. ( småkoke) tils alt er smeltet sammen. 4.)ta av fra varmen og tilsett mel.

5.) blande det godt sammen og sett tilbake på varmen.

rør hele tiden tils dess at deigen lossner fra bunnen og blir til en "bolle".

6.) ta av deigen og tilsett 1 egg, som du fort blander sammen i deigen.

7.) ta deigen i en mikserbolle, og tilsett resterende egg, et a gangen!.

miks på middel høy hastighet ( bra og få in luft i deigen)

8.) VIKTIG!! la deigen bli kald ( avkjøl) før du setter den i ovnen.


spritse ut til "boller" eller "roser"

Fyll: piske krem og bringebær ( bringebær mousse)










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar